Krammebamser og bamsebøger giver tryghed til børn i specialforløb

Det er ikke altid nødvendigt med store tiltag for at gøre en stor forskel for patienterne. Vi vil særligt gerne gøre oplevelsen af Skovhus for vores små patienter god og tryg, så vi er glade for at kunne fortælle om en lille tilføjelse hos os, som ikke desto mindre kan have en stor betydning for de yngste patienter og deres voksne.

På billedet ses de to tryghedsbamser Theo og Thea som begge sidder klar til at tage imod et barn.

Det kan nemlig godt være en svær oplevelse for børn at skulle igennem et psykiatrisk udrednings- og behandlingsforløb. De møder sundhedsfaglige voksne, de ikke kender; der kan være ord, som er svære at forstå; og måske kan børnene mærke, at deres forældre også er lidt nervøse. I situationer som disse er det en hjælp at have en ven som følger med en. En som både giver tryghed, når man er på hospitalet, og som kan hjælpe med at sætte ord eller leg på barnets oplevelser.

TrygFonden uddeler krammebamser og bamsebøger, som skal hjælpe de yngste patienter til at få et så trygt forløb som muligt, og Skovhus Privathospital har netop fået bevilliget begge dele. Det betyder, at vi har mulighed for at uddele bamser og i særlige tilfælde også bøger til de børn, som skal igennem større specialbehandlinger og -udredningsforløb på Skovhus Privathospital.