VOLD PÅVIRKER BØRN

Børn, der lever i vold, bekymrer sig ofte mere end andre børn og kan have mange forskellige reaktioner. Nogle reagerer ved nemt at blive bange, kede af det eller indadvendte. Andre reagerer ved at blive mere urolige, vrede og udadreagerende. Børn kan også føle, at volden er deres egen skyld.

Ifølge Landsorganisationen for Kvindekrisecentre er børn, der lever i familier med vold, i risiko for selv at ende i et voldeligt forhold. Derfor er det vigtigt, at børnene, såvel som kvinderne, bliver hørt, forstået og respekteret ud fra egne præmisser, så de kan få dækket deres behov for støtte og omsorg.  På Skovhus Krisecenter får du og dit barn støtte til at tale om, hvorfor I er på krisecenter. Flytter du ind uden dine børn, kan du også få støtte til, hvordan du kan være der for dem, selvom de ikke bor hos dig.

HVORDAN ER DET AT BO PÅ KRISECENTER?

Denne film handler om, hvordan det er at bo på krisecenter og er fortalt af børn.


Filmen er produceret af Mikrofilm AS i samarbejde med det norske Krisesenteret i Salten og norsk Red Barnet.
Instruktør: Robin Jensen. For mere information, kan du læse mere på krisecenterets hjemmeside.


BØRN VED MERE END MAN TROR

Mange kvinder gør alt, hvad de kan, for at skjule volden for deres børn. Men børn er rigtig gode til at fornemme, når noget er galt - også selvom de er små. Ofte har de set, hørt eller fornemmet mere, end man tror. Ved at fjerne dig selv og dit barn fra volden, kan du hjælpe dit barn. For eksempel ved at flytte på krisecenter i en periode, mens du finder ud af, hvad der efterfølgende skal ske.

SØG HJÆLP

Kontakt os – døgnet rundt.
Sammen kan vi finde ud af, hvad der er bedst for dig og dine børn.


Kontakt os