Børn på krisecenter

Vold påvirker selvfølgelig også børn, også selvom det ikke direkte er dem, der udsættes for det – for de ved ofte meget mere, end man tror. De ved godt, hvis deres mor har det dårligt. Derfor hjælper du ikke kun dig selv, men også dine børn ved at søge hjælp – f.eks. ved at tage ophold på et krisecenter for en periode. På Skovhus Krisecenter har vi plads til både dig og dine børn.

Børn ved mere, end man tror

Mange kvinder gør alt, hvad de kan, for at skjule volden for deres børn. Men børn er rigtig gode til at fornemme, når noget er galt – også selvom de er små. Ofte har de set, hørt eller fornemmet mere, end man tror. Ved at fjerne dig selv og dit barn fra volden, kan du hjælpe dit barn. For eksempel ved at flytte på krisecenter i en periode, mens du finder ud af, hvad der efterfølgende skal ske.

Søg hjælp

Kontakt os – døgnet rundt. Sammen kan vi finde ud af, hvad der er bedst for dig og dine børn.

Ring: 81 88 18 00

Skriv: krisecenter@grh.dk

Kom: Annebergparken 38, 4500 Nykøbing Sj.

Vold påvirker børn

Børn, der lever i vold, bekymrer sig ofte mere end andre børn og kan have mange forskellige reaktioner. Nogle reagerer ved nemt at blive bange, kede af det eller indadvendte. Andre reagerer ved at blive mere urolige, vrede og udadreagerende. Børn kan også føle, at volden er deres egen skyld.

Ifølge Landsorganisationen for Kvindekrisecentre er børn, der lever i familier med vold, i risiko for selv at ende i et voldeligt forhold. Derfor er det vigtigt, at børnene, såvel som kvinderne, bliver hørt, forstået og respekteret ud fra egne præmisser, så de kan få dækket deres behov for støtte og omsorg.

På Skovhus Krisecenter får du og dit barn støtte til at tale om, hvorfor I er på krisecenter. Flytter du ind uden dine børn, kan du også få støtte til, hvordan du kan være der for dem, selvom de ikke bor hos dig.

Hvordan er det at bo på krisecenter

Denne film handler om, hvordan det er at bo på krisecenter og er fortalt af børn.

Filmen er produceret af Mikrofilm AS i samarbejde med det norske Krisesenteret i Salten og norsk Red Barnet.
Instruktør: Robin Jensen.

Er det vold?

Vold er ikke kun fysisk. Der findes mange former for vold, som kan være sværere at få øje på.

Det første skridt på vejen til et liv uden vold er at erkende, at man lever med vold – uanset typen.

Få hjælp nu!

Hvis du føler dig truet,
er udsat for vold eller er i tvivl,
kan vi hjælpe dig.

Ring: 81 88 18 00
Skriv: krisecenter@grh.dk
Kom: Annebergparken 38

FØLG OS

© 2024 - Gran Recovery and Health

En del af Gran Recovery and Health

Gran Recovery and Health er en privat psykiatrisk koncern med næsten 40 års erfaring og mere end 400 medarbejdere fordelt på fem virksomheder. Hvert eneste år støtter vi flere hundrede mennesker til et liv, der er andet og mere end deres udfordringer.