Hvad skal jeg gøre nu?

Der er mange ting at tænke på, når man planlægger at forlade en nær relation, der udsætter en for vold. Her på siden giver vi vejledning i, hvad du kan gøre, og hvor du kan søge råd for at komme til at leve et liv uden vold. Vi har samlet informationer om, hvornår og hvordan du kan få hjælp, lavet en pakkeliste til en ”nødtaske” – hvis du kan nå at forberede det – og så har vi samlet vejledninger i, hvordan du kan slette dine digitale spor.

Søg hjælp hos os døgnet rundt

Det kan opleves meget skamfuldt at tale med andre om vold, og derfor kan det være en stor overvindelse at bede om hjælp. Nogle er også usikre på om dét, de er udsat for, er slemt nok, til at de kan række ud til et krisecenter, venner, familie eller på arbejdspladsen. Men vold og trusler om vold er aldrig okay, og det kan ramme alle, og vi mener virkelig alle.

Vores råd er derfor ubetinget: Tøv ikke med at bede om hjælp!

Skovhus Krisecenter tilbyder gratis og anonym rådgivning på telefon 81 88 18 00. Vi har døgnbemanding, så du kan både ringe til os døgnet rundt eller møde op på adressen – henvisning er ikke nødvendigt. Du kan også kontakte os på mail krisecenter@grh.dk.

Vi kan hjælpe dig, der føler dig truet eller er udsat for vold – uanset om du har børn eller ej. Vi kan give dig råd og vejledning, så vi sammen finder den rette støtte for dig. Vi kan også hente dig og dine børn på en adresse efter aftale.

Pakkeliste og “nødtaske”

Hvis du har mulighed for det, kan det være en god idé at have en ”nødtaske” gemt i hjemmet, som du kan tage med, hvis du en dag skal forlade hjemmet hurtigt.

Vi har også et lille lager af doneret tøj og legetøj på krisecentret, så vi kan hjælpe dig til et liv uden vold, uanset om du har pakket noget eller ej.

Det er ikke sikkert, du har mulighed for at pakke, før du tager på krisecenter – men hvis du har, er her en liste over ting, der er gode at have med til dig selv og eventuelt dine børn:

  • Tøj
  • NemID, sygesikringskort, kørekort, pas
  • Dankort og evt. kontanter
  • Nøgler til dit hjem og evt. bil
  • Mobil og oplader
  • Medicin
  • Alle officielle papirer som dåbsattest, vielsesattest, immigrationspapirer, uddannelsesbevis mm.
  • Fotografier eller andre ting, der har en særlig betydning og giver tryghed for dig og eventuelt dine børn.

Hvem kan få hjælp på Skovhus Krisecenter?

Skovhus Krisecenter er for alle kvinder over 18 år og for deres børn. Vi tilbyder midlertidigt ophold og akut støtte, omsorg og rådgivning.

Hvis du eller dine børn har været udsat for vold af din partner, familiemedlem eller en anden nær relation, og uanset om volden har været fysisk, psykisk eller af en anden karakter, kan du få hjælp på Skovhus Krisecenter i Nykøbing Sjælland. Vi giver beskyttelse i trygge rammer, og yder psykologisk og pædagogisk støtte til dig og dine børn.

Vi tager godt imod dig og dine eventuelle børn og sørger for, at I får tryghed og hjælp til et liv uden vold. Vores personale modtager psykologisk supervision og er fagligt klædt på, til at hjælpe i lige præcis din situation. På Skovhus Krisecenter har vi både medarbejdere, der taler dansk, engelsk, arabisk og tyrkisk.

Din sikkerhed online

Ved at klikke på den røde knap, der sider ude i højre side, uanset hvor du befinder dig på vores hjemmeside, bliver du hurtigt sendt videre til DR’s nyhedsside, og den gamle side her forsvinder samtidig.

Hvis du kender til at være udsat for digital vold eller overvågning ved du, at det kan have stor værdi hurtigt at kunne skjule, hvad du har søgt på eller læst om på nettet.

Vi har samlet en række gode råd til netop det og andre digitale tips.

Viden om vold

I Danmark er mindst 70.000 kvinder udsat for psykisk vold fra deres partner, 38.000 kvinder er udsat for fysisk vold, og 30.000 børn er vidne til vold i hjemmet. Volden rammer kvinder med alle typer baggrund, den rammer altså uanset social, økonomisk, uddannelsesmæssig og kulturel baggrund.

Vold kan have mange former, den kan f.eks. være fysisk, psykisk, seksuel og økonomisk, og selvom alle køn er repræsenteret i statistikker over voldsudøvere, begås størstedelen af vold i nære relationer af mænd mod kvinder. På Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK) – kan du finde mere viden, råd og vejledning til at træffe beslutninger, så du kan leve et liv uden vold

Er det vold?

Vold er ikke kun fysisk. Der findes mange former for vold, som kan være sværere at få øje på.

Det første skridt på vejen til et liv uden vold er at erkende, at man lever med vold – uanset typen.

Få hjælp nu!

Hvis du føler dig truet,
er udsat for vold eller er i tvivl,
kan vi hjælpe dig.

Ring: 81 88 18 00
Skriv: krisecenter@grh.dk
Kom: Annebergparken 38

FØLG OS

© 2024 - Gran Recovery and Health

En del af Gran Recovery and Health

Gran Recovery and Health er en privat psykiatrisk koncern med næsten 40 års erfaring og mere end 400 medarbejdere fordelt på fem virksomheder. Hvert eneste år støtter vi flere hundrede mennesker til et liv, der er andet og mere end deres udfordringer.